5 întrebări pe care să ți le pui când vrei să-ți cumperi lentile de contact

Lentilele de contact reprezintă o soluție mult mai comodă pentru a corecta problemele de vedere, spre deosebire de ochelari, în special din punct de vedere estetic. Din acest motiv, numărul persoanelor care preferă lentilele este din ce în ce mai mare, însă trebuie să știi că există câteva întrebări la care trebuie să găsești răspuns, înainte de a le achiziționa. Află care sunt acestea, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

Cum știi că îți aplici corect lentilele de contact?

Atunci când îți cumperi o pereche de lentile de contact de calitate, trebuie să te asiguri că le aplici corect, astfel încât să nu-ți cauzeze niciun disconfort. Astfel, când așezi lentilele de contact în suport, asigură-te că le plasezi în recipientele corespunzătoare. L și R sau stângul și dreptul, nu sunt scrise la întâmplare pe suport, de aceea trebuie depozitate corect. Această rutină trebuie să fie respectată întocmai, astfel încât să folosești fiecare lentilă pentru ochiul corect, mai ales dacă parametrii de prescripție ai unuia dintre ochi sunt diferiți față de celălalt.

Poți dormi cu lentilele de contact?

Deși nu este recomandat să dormi cu lentilele de contact, totul depinde de timpul pe care îl petreci dormind. Dacă ațipești timp de câteva minute, poți avea doar o vedere ușor încețoșată și ochii uscați pentru o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, dacă dormi cu lentilele toată noaptea, poți întâmpina diverse probleme în momentul în care te trezești. Totul depinde și de lentilele de contact pe care le porți, care pot face diferența. Astfel, lentilele din silicon-hidrogel permit trecerea oxigenului către cornee, iar ochii nu vor fi foarte inflamați. Dacă adormi cu lentilele din hidrogel, te vei trezi cu ochii roșii și te vor ustura, afectând corneea. În cazul în care lentilele de contact au fost purtate peste noapte, nu le scoate imediat după trezire, chiar dacă ți se par incomode. Totodată, încearcă să clipești suficient, pentru a hidrata lentila și pentru a o face mai moale. Poți opta și pentru folosirea unor soluții pentru lentilele de contact, după care le poți îndepărta cu grijă.

Cum îndepărtezi lentilele de contact?

Înainte de îndepărtarea lentilelor de contact, spală bine mâinile și usucă-le cu ajutorul unui prosop curat, care nu lasă scame. În plus, îndepărtează întotdeauna lentilele de contact înainte de demachiere. Umple suportul lentilelor cu soluție și ține pleoapa inferioară și superioară cu degetele. Privește drept înainte și apasă ușor lentila cu degetul arătător și degetul mare. În acel moment, lentila se va desprinde cu ușurință, devenind simplu de îndepărtat. Repetă aceeași procedură și pentru celălalt ochi, închide cu atenție suportul lentilelor și păstrează-l într-un loc uscat și răcoros.

Poți folosi produse de machiaj dacă porți lentile de contact?

Deși se spune că machiajul poate afecta ochii atunci când porți lentile de contact, acest lucru este valabil doar în situația în care este aplicat greșit sau particulele de machiaj ajung între lentilă și globul ocular. Asta nu înseamnă că nu te poți bucura de un aspect plăcut al tenului, însă trebuie să fii mai atentă atunci când te machiezi. Astfel, pentru ca machiajul să fie unul rezistent, poți folosi un primer sub formă de cremă sau gel, însă nu aplica acest produs sub pleoape. Ochii pot fi conturați cu ajutorul unui fard de tip cremă, care nu te va pune în fața riscului de a scăpa particule de produs în interiorul ochilor. Sunt recomandate și produsele de machiaj pe bază de apă, care sunt mai delicate cu pielea și mai puțin iritante. În ceea ce privește rimelul, acesta trebuie aplicat corect, astfel încât să eviți intrarea produsului în ochi. Schimbă rimelul la fiecare trei luni, astfel încât să eviți problemele oculare, deoarece ochii sunt sensibili la orice corp străin. Dacă obișnuiești să folosești tușul pe interiorul pleoapei inferioare, este indicat să îl schimbi cu un creion de ochi, atunci când porți lentile de contact. Încearcă să folosești un tip de machiaj care să cuprindă doar pleoapa superioară, astfel încât să eviți apariția inflamațiilor la nivelul globului ocular.

Poți purta lentile de contact dacă ai ochii uscați?

Dacă suferi de sindromul ochilor uscați, este indicat să nu porți lentilele de contact pentru perioade mari de timp. De aceea, pentru a evita tensiunea oculară, se recomandă să alegi ochelarii de vedere atunci când lucrezi la calculator sau te uiți la un film, și să folosești lentilele doar pentru câteva ore pe zi, în situații absolut necesare. O zi întreagă fără lentile de contact te ajută să-ți relaxezi ochii și să scapi de senzația ochilor uscați. Acordă o atenție deosebită și curățării lentilelor de contact! După fiecare utilizare, lentilele de contact trebuie să fie curățate corespunzător, cu ajutorul soluțiilor de întreținere și curățare, așa că acordă o atenție deosebită calității acestora. O dată pe săptămână, schimbă sau sterilizează suportul în care depozitezi lentilele de contact, astfel încât să nu se formeze agenți patogeni.

Sursa foto: pexels.com


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*