5 Pași esențiali pentru îngrijirea tenului

Produsele de înfrumusețare pe care le folosești în rutina zilnică de îngrijire trebuie alese și adaptate conform nevoilor tenului. În prezent, sunt atât de multe produse disponibile în comerț încât, dacă nu alegi corect și mai ales dacă nu respecți ordinea aplicării acestora, eficiența lor lasă de dorit. Iată care sunt pașii pe care îți recomandăm să îi urmezi pentru îngrijirea tenului!

Rutina zilnică de îngrijire – 5 pași esențiali

Dacă îți dorești un ten neted, perfect hidratat și luminos, atunci folosirea frecventă a produselor calitative de îngrijire va contura rutina zilnică de înfrumusețare. Pentru un ten neted și lipsit de imperfecțiuni, este indicat să previi efectul de încărcare și să respecți ordinea aplicării produselor. În cazul în care te confrunți cu puncte negre, alege o mască de față pentru puncte negre special concepută pentru a le trata, iar în cazul în care tenul este sensibil, folosește doar produse dermatocosmetice, care să protejeze stratul pielii. Cu ce să începi:

Demachiantul. Primul pas al rutinei zilnice trebuie să înceapă cu un produs pe bază de spumă sau unul cremos care să îndepărteze impuritățile (orice urma de machiaj sau exces de sebum) și care să curețe porii feței. În momentul în care îți demachiezi tenul, se eliberează și pH-ul pielii. Demachiantul trebuie folosit de două ori pe zi, dimineața și seara, pentru a îndepărta urmele de transpirație și excesul de sebum acumulat pe timpul nopții.

Exfoliantul. Este o parte integrată a procesului de curățare deoarece îndepărtează în profunzime impuritățile din porii pielii. Cu ajutorul exfolierii, elimini celulele moarte în egală măsură și stimulezi înnoirea celulară de la nivelul epidermei. După exfoliere, tenul este mult mai curat, iar formula chimică stimulează producția de colagen, regenerarea și refacerea celulelor. Prin îndepărtarea impurităților, tenul este pregătit pentru orice tratament al pielii, iar machiajul aderă mai bine atunci când tenul este curat și lipsit de celule moarte.

Serum. Serumurile au în compoziție ingrediente active care au capacitatea de a proteja tenul de agresiunile factorilor externi și totodată au efect anti-aging. Serumul trebuie aplicat în fiecare zi, însă tipul produsului trebuie ales în primul rând în funcție de nevoile tenului, Sunt serumuri care se folosesc doar noaptea, pentru a putea interacționa mai bine cu machiajul de a doua zi. Serumul se aplică în jurul ochilor, dar și pe față și gât. Ca și ordine al aplicării, serumul se folosește imediat după exfoliant.

Cremă de față. Vei găsi cremă de față care formează o barieră protectoare pentru ten, dar și cremă cu efect antiaging care uniformizează textura tenului. Orice cremă de față trebuie să catifeleze și să hidrateze tenul. Se aplică de două ori pe zi, dimineața și seara, imediat după serum.

Cremă de ochi. Zona de sub ochi nu produce în mod natural sebum și nu are nici țesut adipos de susținere, din acest motiv primele semne de îmbătrânire sau de oboseală apar aici. Elasticitatea zonei trebuie menținută în mod constant, deoarece în caz contrar ridurile se pot adânci. Crema de ochi trebuie aplicată de două ori pe zi, în fiecare dimineață și seara, fără excepție. Se aplică imediat după crema de față prin gesturi circulare.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/attractive-beautiful-beautiful-girl-beauty-458766/

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*