7 greșeli de evitat dacă îți dorești un ten strălucitor și tânăr

Nimeni nu poate ține timpul pe loc, însă ceea ce putem face este să minimizăm impactul îmbătrânirii asupra pielii noastre. Calea către o piele curată, fermă și suplă nu este una tocmai ușoară, ci implică mai degrabă un stil de viață cât mai sănătos și echilibrat. Nu este suficient să folosim o cremă anti-îmbătrânire, la fel cum nu este suficient nici să mâncăm sănătos.

Tenul nostru are nevoie de o abordare multidirecțională, dar se va merita pe deplin! La urma urmei, cui nu i-ar conveni să arate la 45 de ani ca la 30? Iată, așadar, ce greșeli este necesar să evităm pentru a întârzia semnele îmbătrânirii:

Nu vă expuneți la soare.

Soarele este inamicul numărul 1 al pielii noastre, iar daunele provocate se agravează odată cu înaintarea în vârstă. Dacă ne vom privi pielea antebrațului stâng vom vedea cât de mult diferă de coapsele superioare. Razele UV dăunătoare pot deteriora pielea expusă chiar și atunci când zicem că avem parte de o zi cu nori. Razele UV provoacă tonuri inegale ale pielii, pistrui și pete maronii, cauzează uscăciune, riduri și pete pigmentare, iar cancerul de piele poate fi o altă consecință a expunerii la soare.

Nu fumați.

Știm cu toții că fumatul dăunează grav sănătății. Chiar și fumatul pasiv face ravagii în organismul nostru, iar pielea noastră – adică cel mai mare organ al nostru – are foarte mult de suferit. Studii multiple au arătat că expunerea la fumul de țigară crește semnificativ ridurile și uscăciunea. Tot cercetările au arătat că fumatul este la un nivel egal cu expunerea la soare în ceea ce privește impactul său negativ asupra pielii.

Nu fiți sedentari.

Poate că nu știați, însă a fi sedentar contribuie la îmbătrânirea pielii. Exercițiile fizice și, în general, activitatea fizică pun sângele în mișcare, sporind fluxul de oxigen și de substanțe nutritive către piele și eliminând, în același timp, radicalii liberi și toxinele. De asemenea, exercițiile fizice încurajează celulele pielii să producă uleiuri naturale ce oferă pielii suplețe și strălucire naturală.

Evitați temperaturile extreme.

Temperaturile extreme sunt dăunătoare pentru pielea noastră. Pe de o parte, vântul agresiv din timpul iernii, vremea rece și încăperile încălzite duc la o piele uscată și crăpată. Pe de altă parte, temperaturile ridicate din timpul verii duc la deshidratare, ceea ce face ca pielea să se exfolieze excesiv și să se usuce. Cu toate că aerul condiționat oferă confort termic, aspiră umezeala din aer, dar și din pielea noastră.

Limitați consumul de alcool.

Consumul de alcool determină dilatarea vaselor de sânge mici din piele și sporește fluxul sanguin aproape de suprafața pielii, ambele contribuind la un aspect îmbătrânit. În cele din urmă, pot apărea leziuni permanente care au ca rezultat un ton cenușiu al pielii și spargerea vaselor de sânge ce sunt vizibile pe suprafața pielii. Alcoolul deshidratează și elimină nutrienții din piele, conferindu-i un aspect tern.

Gestionați stresul.

În prezent, sunt nenumărate tipuri de suplimente alimentare 100% naturale care ameliorează stresul și conduc la o stare de calm și liniște. Putem comanda astfel de suplimente împotriva stresului dintr-un megastore farmaceutic online, alături de alte remedii naturale ce luptă împotriva efectelor secundare ale stresului, inclusiv insomnie și stări de agitație și panică. Este incredibil cât de mult ne poate îmbătrâni stresul. De fiecare dată când ne încruntăm, se creează linii profunde pe chipul nostru. Și mai rău, în perioadele de stres, corpurile noastre produc hormonul cortizol care crește nivelul zahărului din sânge și inițiază glicarea, un proces ce dăunează colagenului, ducând la formarea mai multor riduri și linii fine.

În cele din urmă, nu vă privați de somn.

Efectele unui program neregulat de somn sunt vizibile instantaneu pe chipul nostru. Mulți dintre noi evităm să ne uităm în oglindă după o noapte în care nu ne-am odihnit prea bine, deoarece cearcănele și pungile de sub ochi concurează cu pielea ternă și lăsată. Somnul de frumusețe este, prin urmare, cât se poate de adevărat.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*