Am tenul gras. Ce cremă aleg?

Te lupți zilnic cu excesul de sebum la nivelul feței? Nu mai știi cum să ții luciul sub control, cum să scapi de acnee și iritații, de puncte negre și de un ten aflat în suferință? Nu este nevoie decât de puțină atenție în îngrijirea feței și în câteva zile vei vedea diferența.

Tenul gras se recunoaște în special după aspectul său lucios pe frunte, nas și bărbie, dar și după porii dilatați, acnee, puncte negre și iritații. Acest aspect nedorit este cauzat de către activitatea mult prea intensă a glandelor sebacee, iar tenul poate căpăta în timp o nuanța gălbuie. De reținut că este tenul specific brunetelor și, deși se ridează mai greu, este lipsit de suplețe și frumusețe.
Cum se îngrijește corect tenul gras pentru că rezultatele să fie cele așteptate? Rutina zilnică ar trebui să arate astfel
Ritualul de dimineață
Curățarea tenului. Se folosesc numai produse specifice tenului gras, solubile în apa. Se adopta mișcări circulare blânde. Se trage cât mai puțin de piele. Uscarea feței se realizează prin tamponarea cu un prosop curăț, uscat, dedicat acestei etape.

Textura cremei de față trebuie să fie cât mai lichidă și să aibă și SPF, adică factor de protecție UV. Aplică crema cât mai blând, cu mișcări circulare dinspre centrul frunții spre tâmple și dinspre centrul feței spre urechi, dar și pe gât. Apoi poți aplica liniștită machiajul.
Ritualul de seară
Demacheierea. Este un pas important dacă ai purtat machiaj în timpul zilei. Folosește produse specifice tenului gras.
Curățarea. Se folosește un produs solubil în apă ideal pentru tenul tău. Mișcările sunt blânde, iar uscarea se face prin tamponare ușoară.
Exfolierea. Produsul trebuie să conțină acizi exfolianti. Se aplică pe fața uscată în strat cât mai subțire și nu se limpezește. Lași câteva minute până când exfoliantul intră în piele și abia apoi treci la pasul următor.
Hidratarea tenului cu o cremă pentru ten gras, matifianta. Se aplică cu mișcări circulare pe toată fața, inclusiv pe conturul ochilor.
Deci, pe lângă o cremă bună de zi și de noapte pentru tenul tău gras, ai nevoie și de un ritual pe care să-l respecți zi de zi astfel încât tenul tău cu probleme să devină doar o amintire. Caută pe termene.ro un cabinet dermocosmetic unde poți să îți faci un tratament adecvat.
În primul rând, cremă matifianta pentru tenul gras o poți folosi în timpul nopții pentru că te ajută să scapi de tenul uleios și aspectul lucios al pielii. Îți reduce vizibil porii, iar pielea este curată și frumoasă. Asfel, este ideală pentru problemele tale, iar dacă are în compoziție și acid salicilic te va ajută să ții luciul feteila distanță. Vitaminele din compoziție te protejează împotriva radicalilor liberi, iar pielea se păstrează hidratată și mată.
În timpul zilei este ideal să folosești o cremă de față cu SPF 15. Pe lângă faptul că tenul tău va arată impecabil, va fi și protejat împotrivă razelor solare. nu alergeni parabeni.

Foto: https://unsplash.com/photos/eCJiD00AJqs


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*