Ce presupune un regim complet de îngrijire a pielii pentru bărbați?

Rețelele sociale și, în general, mass-media arată în ultimii ani un interes tot mai mare pentru îngrijirea pielii bărbaților, ceea ce nu este deloc rău. De la actori, celebrități și până la vedetele de top, cu toții au unele arme secrete, astfel încât trecerea timpului să nu lase urme adânci pe tenul lor.

Iată cum utilizarea produselor de machiaj și de îngrijire a pielii nu mai este asociată doar cu femeile. În rândurile următoare, vom explica care sunt produsele de bază pe care orice bărbat le poate introduce în rutina de îngrijire a pielii pentru a se bucura de un ten curat și lipsit de riduri o cât mai lungă perioadă de timp.

Demachiant

 Utilizarea unui agent de curățare este o modalitate excelentă de a elimina excesul de ulei pe care organismul îl produce în mod natural pe tot parcursul zilei. Sunt recomandate produsele de curățare blânde care îndepărtează excesul de sebum, prevenind în același timp uscăciunea și iritațiile. Apa micelară este cel mai ușor produs de folosit.

Loțiune tonică

Loțiunea tonică este un produs lichid care ajută la restabilirea pH-ului natural al pielii, susținând funcționarea optimă a barierei pielii. Loțiunea tonică este disponibilă într-o varietate de compoziții, unele fiind mai blânde, potrivite pentru tenul sensibil, altele fiind mai astrigente, recomandate tenului mixt și gras. Loțiunea tonică se utilizează imediat după demachiere și înainte de hidratare. Majoritatea bărbaților optează pentru o apă micelară care înlocuiește cu succes demachiantul și loțiunea tonică.

Exfoliant

În special în timpul sezonului rece, pielea este predispusă la uscăciune, la exfoliere și la îngroșare. Utilizarea unui exfoliant poate contribui la îndepărtarea blândă a pielii uscate și moarte, încurajând apariția unui strat nou de piele. Produsele exfoliante sunt clasificate ca fiind mecanice sau chimice. Exemple de exfoliante mecanice includ produse faciale care conțin particule abrazive mici sau perii faciale, cum ar fi Clarisonic. Pe de altă parte, exfoliantele chimice sunt produse care conțin acizi hidroxilici alfa și beta, incluzând acidul glicolic, acidul lactic și acidul salicilic. Exfoliantele chimice trebuie folosite cu atenție, deoarece pot încuraja eczema în cazul bărbaților care sunt predispuși la eczeme.  

Aftershave

În urma bărbieritului, unii bărbăți pot suferi de iritații neplăcute, iar altora le cresc fire sub piele. Aici intervine aftershave-ul, care combate iritațiile și apariția firelor de păr sub piele. Mai mult, numeroase tipuri de aftershave conțin agenți antibacterieni care pot preveni înfundarea porilor și creșterea riscului de apariție a erupțiilor cutanate.

 Cremă hidratantă

 Indiferent de tipul de piele, folosirea unei creme hidratante după curățarea feței poate combate uscăciunea și poate îmbunătăți funcția de barieră naturală. Există o varietate de tipuri de creme hidratante care pot satisface cele mai diferite cerințe. Retinol Complex vine în ajutorul bărbaților cu o cremă anti-îmbătrânire formulată cu acid hialuronic și colagen. Este vorba despre Retinol Complex Ultra Lift care oferă tenului substanțele nutritive de care are nevoie, previne ridurile, conferind pe loc un aspect odihnit.

Protecție solară

Indiferent de vârstă sau sex, utilizarea unei creme de protecție solară este extrem de benefică pentru a vă proteja de razele solare nocive. Utilizarea continuă a produselor de protecție solară poate ajuta la prevenirea petelor de vârstă și a ridurilor premature. De asemenea, utilizarea zilnică a unui agent de protecție solară este vitală pentru a proteja tenul împotriva cancerului de piele și a îmbătrânirii premature.

Regimul de îngrijire a pielii poate fi completat, opțional, cu un produs destinat eliminării punctelor negre. Pe nas apar adesea puncte negre, numite și comedoane deschise și ulei în exces, denumit și sebum. Produsele vizate pentru eliminarea punctelor negre pot ajuta la diminuarea excesului de sebum și la extracția punctelor negre. Există o varietate de produse pe piață, de la geluri de curățare, exfoliante și până la benzi speciale pentru nas.

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*