Cum ai grijă de bijuteriile cu diamante

Despre diamante se spune că sunt cei mai buni prieteni ai femeilor. Fii și tu cea mai bună prietenă a lor, aflând cum ai grijă de bijuteriile cu diamante.

Un diamant constituie o alegere rafinată, care vorbește atât despre gusturile posesoarei, cât și despre caracterul său. Să nu uităm că noțiunea de diamant vine de la grecescul “adamas”, adică invincibil.

Cunoscute odinioară drept fragmente de stele sau lacrimi ale zeilor și considerate ca având proprietăți vindecătoare, astăzi, diamantele se numără printre cele mai îndrăgite opțiuni ale designerilor. În ciuda statutului lor de cea mai dură piatră, diamantele au și ele nevoie de îngrijire. Descoperă cum ai grijă de bijuteriile cu diamante și bucură-te de ele la maxim.

Cum ai grijă de bijuteriile cu diamante?

Dacă ești fericita posesoare a unor bijuterii cu diamante, cu siguranță vrei ca acestea să strălucească și să se păstreze în cele mai bune condiții. Pentru asta, poți apela, firește, la serviciile unui profesionist. Însă există nenumărate metode simple și eficiente pe care le poți folosi, direct de acasă. Iată 5 sfaturi ale experților, menite să te ajute la capitolul “Cum ai grijă de bijuteriile cu diamante”:

Sfatul 1. Șterge zilnic bijuteria cu un material moale, non-abraziv

 Purtate, orice bijuterii cu diamante își pot pierde strălucirea din cauza secreției de sebum sau datorită particulelor de murdărie din aer. Un gest banal te poate ajuta să redai diamantelor strălucirea pierdută. Tot ce trebuie să faci este să le ștergi, zilnic, cu ajutorul unui material moale, non-abraziv.

Sfatul 2. Prepară o soluție perfectă pentru curățarea diamantelor

Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru curățarea tuturor bijuteriilor, inclusiv cele cu diamante. Procedura e simplă și total necostisitoare. Se amestecă o cană de apă fierbinte cu 1-2 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Apoi se așază bijuteria în amestecul astfel obținut și se lasă în el pentru câteva minute. Se clătește ulterior și se șterge.

Poți prepara de asemenea o pastă, utilizând circa 70 de grame de bicarbonat și două linguri de apă. Mixtura se utilizează pentru curățarea diamantelor cu ajutorul unei pensule sau periuțe moi.   

Sfatul 3. Pentru bijuteriile din aur, cu diamante, optează pentru soluții speciale

 Pentru a lustrui bijuteriile din aur, cu diamante, poți utiliza o pastă din bicarbonat de sodiu, ca cea menționată mai sus. Ulterior însă, experții sugerează că ar mai trebui turnat un pic de oțet peste ele. Acestea se clătesc și se usucă ulterior.

 Sfatul 3. Separă bijuteriile cu diamante de alte giuvaiere

Pentru a evita zgârieturile, este indicat să păstrezi bijuteriile cu diamante departe de alte accesorii. Experții sugerează, în acest sens, păstrarea colierelor, cerceilor sau a altor obiecte cu diamante, în cutia lor originală. Iar în lipsa ei – într-o casetă de bijuterii sau într-o pungă de bijuterii.

Sfatul 4. Limitează expunerea bijuteriilor cu diamante la diverse produse cosmetice

Cel mai bine ar fi să eviți interacțiunea dintre bijuteriile cu diamante și produsele cosmetice. Aplică parfumul sau crema de mâini înainte de a prinde colierul sau a-ți pune inelul cu diamante pe deget. Evită, de asemenea, păstrarea unor asemenea bijuterii pe rafturile din baie, în proximitatea cărora știi că folosești spray de păr, deodorant sau odorizante. Asemenea substanțe, în timp, pot “fura” din strălucirea caracteristică diamantelor.

Sfatul 5. Evită soluțiile dăunătoare

 Nu folosi clor sau abrazivi atunci când ai grijă de diamante. Ele ar putea deteriora bijuteriile, decolorându-le sau slăbind metalele în care sunt încastrate pietrele prețioase. 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*