Cum ne afectează poluarea tenul

Poluarea dăunează mediului și, implicit, sănătății noastre, a tuturor. Mai ales în orașele mari și foarte aglomerate, gradul de poluare este ridicat și ne afectează pe fiecare în parte. Reducerea poluării atmosferice este o prioritatea pentru organizațiile de la nivel mondial, însă aceste demersuri trebuie să înceapă din propria noastră locuință.

Dacă locuiești într-o zonă foarte poluată, vei avea de suferit din mai multe puncte de vedere. De exemplu, vei observa că tenul tău nu este în formă foarte bună, pielea e mereu uscată, oricât de bine ai crede că o hidratezi.

Din păcate, întâlnim poluare în toate mediile, astfel că este foarte greu pentru noi să ne ferim de ea în totalitate. Ce putem să facem, însă, e să încercăm să schimbăm lucrurile pe care putem să le schimbăm, și anume stilul de viață.

Încearcă să reciclezi cât mai mult, să contribui serios la colectarea selectivă a deșeurilor, să nu folosești produse care dăunează mediului, să încerci să ai în jur ambalaje biodegradabile în orice context și să nu faci nicio acțiune care poate polua în vreun fel natura.

Revenind la pielea și la tenul tău, o îngrijire corespunzătoare și atentă te poate scuti de neplăceri, cum ar fi apariția mult prea devreme a ridurilor, tenul uscat, acneic etc. De asemenea, legând toate acestea de poluare, asigură-te că păstrăzi curățenia în jurul tău, atât în casă, cât și în natură. Utilizează ambalaje biodegradabile cât de des posibili în loc de plastic sau alte materiale poluante, deoarece tot ceea ce aruncăm în mediul înconjurător, ni se întoarce într-o formă sau alta.

Nu uita de demachierea și curățarea zilnică a feței. Porii noștri absorb din aer foarte mulți agenți poluanți, astfel că e foarte important să îți cureți fața atât dimineața, cât și seara. Demachierea este necesară, însă și după ce am îndepărtat machiajul e important să curățăm tenul de orice urme de substanțe.

Desigur, pentru a-ți îngriji pielea corespunzător, în funcție de nevoile personalizate pe care cu toții le avem, apelează întotdeauna la un medic dermatolog care să îți indice exact de ce produse ai nevoie pentru a-ți menține fața lipsită de impurități, riduri și orice alte probleme care pot să apară.

Un alt factor important pentru ten este alimentația. Coșurile și iritațiile apar de multe ori din cauza unei diete zilnice necorespunzătoare. Zahărul poate influența negativ aspectul tenului, astfel că ar fi bine să îl eviți.

În plus, încearcă să nu îți atingi fața, mai ales că în timpul zilei nu ne dezinfectăm întotdeauna pe mâini și acest lucru poate duce la diverse tipuri de acnee.

Curăță întotdeauna pensulele și orice alte ustensile de machiaj folosești, mai ales cele cu care îți aplici fondul de ten și cu care intri în contact direct. Aplică acele creme protectoare pe care ți le-a indicat medicul dermatolog și respectă-ți rutina de îngrijire a feței cu strictețe.

Vedem că poluarea ne influențează în multe aspecte ale vieții. Așadar, ține de noi să controlăm pe cât posibil acest lucru și să renunțăm la obiceiurile dăunătoare. Păstrează mediul înconjurător curat, ai grijă de igiena personală și nu polua natura, reușind astfel să ai un stil de viață sănătos și echilibrat.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*