Cum poți scăpa de acneea provocată de purtarea măștii?

Masca de protecție este un accesoriu obligatoriu, chiar și atunci când avem treabă doar la magazinul din colț. Înainte de a ieși din casă, indiferent că mergem la servici, la cumpărături sau până la farmacie, trebuie numaidecât să ne punem masca. Deși ne protejează pe noi și pe cei din jurul nostru, masca de protecție nu este chiar prietenoasă cu pielea noastră, mai ales dacă mai avem și pielea sensibilă. În general, măștile de protecție pot fi prea dure pentru pielea oricui și pot provoca mai multe tipuri de iritații faciale, inclusiv exfoliere excesivă, pete, mâncărime și erupții cutanate.

Cum poți scăpa de acneea provocată de purtarea măștiiPentru mulți dintre noi – atât copii, femei, cât și bărbați -, acneea provocată de purtarea măștii este brusc o preocupare uriașă. Iată că purtarea măștii în mod frecvent provoacă o erupție de acnee în jurul liniei maxilarului, obrajilor, nasului și gurii. Dacă nu v-ați confruntat niciodată cu acnee până în prezent sau dacă ați început să vă confruntați mai des cu erupții, tenul ar putea avea de suferit în urma purtării măștii.

De ce purtarea măștii poate provoca acnee?

Explicația este una simplă. Combinația de umiditate, de frecare și de bacterii sub mască poate crea un mediu ideal pentru ca problemele de ten să prospere. Atunci când purtăm mască și respirăm, se creează imediat umezeală care rămâne blocată sub masca de protecție. Acest mediu cald și umed poate avea efecte negative asupra pielii și poate duce la erupții acneice mai frecvente. De asemenea, mișcările faciale normale pot face ca masca să se frece de piele pe tot parcursul zilei, iar această frecare poate deteriora bariera naturală de protecție a pielii, facilitând acumularea de bacterii și de ulei în porii pielii și provocând astfel iritații și acnee. Cu alte cuvinte, sub mască se formează un mediu plin de bacterii.

Chiar și fără mască, zona pe care o acoperim este oricum afectată cel mai mult de transpirație, de uleiuri și de bacterii care se acumulează și blochează porii, similar cu ceea se întâmplă în zona frunții și pe nas. Chiar dacă ne spălăm mâinile în mod regulat, de fiecare dată când ne atingem masca, transportăm în acea zonă și mai multe bacterii și murdărie.

Cum putem combate acneea cauzată de purtarea măștii?

Printre toate lecțiile pe care am fost nevoiți să le învățăm în anul 2020 este și aceea de a ne adapta la noi rutine și de a ne lua măsuri de precauție pentru a ne menține siguranța și starea de sănătate. Iar dacă vorbim de încorporarea unor rutine noi, atunci trebuie să începem cu prima regulă care poate combate acneea cauzată de mască, și anume spălarea frecventă a mâinilor și înlocuirea regulată a măștii uzate cu una nouă.

Un pas-cheie pentru a ne menține pielea curată și sănătoasă cât timp suntem nevoiți să purtăm mască de protecție constă în spălarea frecventă pe mâini, în special înainte de a ne pune masca pe față. În plus, spălarea în mod regulat a măștilor de pânză sau purtarea unei noi măști de unică folosință în fiecare zi ne poate ajuta să ne menținem sănătatea pielii și să prevenim iritațiile. Găsim măști de protecție atât de unică folosință, cât și reutilizabile într-un megastore farmaceutic, alături de șervețele umede și geluri de dezinfectare și igienizare care pot spori igiena personală. Dacă suferiți de acnee pronunțată cauzată în mod sigur de purtarea măștii, atunci puteți include în rutina zilnică de îngrijire a pielii un gel de curățare pe bază de acid salicilic de calitate medicală care combate în mod eficient acneea și tratează erupțiile.

Cel mai important este să nu puneți mâna pe față, iar atunci când o faceți, să vă asigurați că aveți mâinile curate. De asemenea, atunci când vă spălați pe față, când vă demachiați, când aplicați produse de machiaj și produse de îngrijire a pielii, folosiți întotdeauna mișcări blânde, care nu agravează disconfortul și erupțiile.

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*