Cum slăbești rapid fără efectul de bumerang

Greutatea ideală este unul dintre cele mai relative concepte din această lume, pentru că fiecare organism are o anumită greutate la care se simte și arată perfect. Acest lucru nu îi împiedică însă pe oamenii din toată lumea să țină zilnic nenumărate diete și regimuri care promit scăderea în greutate și o siluetă ideală. Dacă te numeri printre cei care își doresc să scape de kilogramele în plus, trebuie să știi că slăbitul are niște reguli. În primul rând, trebuie să eviți ”efectul bumerang”: recuperarea rapidă a kilogramelor pierdute după terminarea dietei.

Dieta de slăbire fără efect de bumerang 

De ce apare efectul bumerang? Pentru că majoritatea dietelor care promit rezultate spectaculoase te privează de substanțe importante de care corpul are nevoie, iar la finalul lor ești tentată să revii la vechiul stil de viață, ca să suplinești aceste lipsuri. Diete precum Dukan, Atkins sau cu celebra supă de varză nu fac decât să îți secătuiască organismul de substanțele nutritive care îl ajută să fie sănătos. Vei slăbi, pentru că organismul intră în rezervele de grăsime pe care le are la dispoziție, însă te vei simți și foarte slăbită, iar la finalul regimului vei simți nevoia să îți reiei obiceiurile alimentare.

Ce e de făcut? În primul rând, renunță la dietele stricte, care promit rezultate spectaculoase. Obișnuiește-te cu ideea că slăbitul trebuie să fie un proces mai lent, dar sănătos, pentru a putea păstra rezultatele și după ce ai încheiat cura de slăbire.

Pașii pe care trebuie să îi urmezi într-o dietă de slăbire 

Dacă ai luat decizia să slăbești, fă-ți o listă cu toate obiceiurile tale alimentare și gândește-te ce anume de acolo te face să te îngrași. Îți plac foarte mult dulciurile sau nu poți rezista în fața unor alimente de tip fast-food? Obișnuiești să bei alcool, atunci când te întâlnești cu prietenii? Toate aceste obiceiuri stau între tine și silueta perfectă. Hotărăște la care dintre ele vrei să renunți. Poți începe cu unul dintre ele și să le elimini treptat pe toate.

Te poți ajuta de suplimentele alimentare. Întreabă medicul despre produse de slăbit. Acestea suprimă senzația de foame și astfel vei mânca mai puțin. În plus ele contribuie la instalarea senzației de sațietate și la arderea mai rapidă a grăsimilor. Un astfel de produs este Visislim light, un supliment pe bază de PinnoThin și CLA care reduce pofta de mâncare. Poți găsi Visislim light 30 de capsule aici.

În ceea ce privește alimentația, consumă multe fructe și legume. Acestea au un conținut mare de apă, vitamine și minerale care contribuie la menținerea unui mediu alcalin în corpul tău. Atenție totuși la fructele care conțin prea multă fructoză, zahărul din fructe. Consumă un pahar de suc proaspăt de dimineață și legume fierte la cină. Carbohidrații din cereale, cartofi, pâine sunt necesari, pentru că îți oferă energie, dar este important să îi consumi până în prânz. Mănâncă ouă, brânză și carne slabă, pentru a avea parte de proteine. Mestecă încet pentru a avea o digestie bună și fii atentă când se instalează senzația de sațietate. Înlocuiește uleiul de floarea soarelui cu uleiul de măsline care este mai sănătos și încearcă să consumi grăsimi sănătoase. Avocado este cea mai bună sursă de grăsimi bune pentru organism. Îl poți consuma gol, pe o felie de pâine prăjită, alături de ouă sau în sosul care l-a făcut celebru, guacamole.

Nu uita să faci sport. Orice dietă ai ține, rezultatele se vor vedea cu adevărat dacă faci și mișcare. Încearcă să faci mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Poți merge mai rapid câteva stații de autobuz, poți alerga sau poți merge la sală, la o oră de aerobic. Sportul este excelent inclusiv pentru starea ta de spirit, pentru că atunci când faci mișcare creierul secretă endorfine care contribuie la starea de bine. Astfel că nu vei mai avea nevoie de prăjitura cu ciocolată ca să te simți fericită.

Indiferent ce metodă de slăbit alegi, nu uita că dietele care promit rezultate spectaculoase vor avea cel mai probabil efectul de bumerang. Dacă nu vrei să pui la loc toate kilogramele date jos în timpul regimului, alege metoda sănătoasă, în care mănânci din toate, dar mai puțin și faci mult sport.

Sursa: https://www.pexels.com/photo/woman-measuring-her-waist-1332189/


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*