De ce să faci o mască cu ulei de ricin pentru păr?

Uleiul de ricin este folosit încă din cele mai vechi timpuri, fiind cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, dar și pentru acizii grași nesaturați. Acesta a devenit extrem de popular mai ales pentru beneficiile pe care le aduce pentru păr, influențând creșterea părului și de asemenea regenerând chiar de la rădăcină părul deteriorat.

Grație proprietăților sale, uleiul de ricin este folosit în numeroase produse cosmetice, fiind folosit atât pentru păr, cât și pentru piele, fiind prezent în cosmeticele faciale. Hidratează părul foarte bine, îl hrănește cu numeroase vitamine și minerale, având astfel grijă de podoaba capilară.

Beneficiile uleiului de ricin pentru păr

Atunci când vorbim despre sticluța cu ulei de ricin pentru păr știm că acesta reușește să îngroașe firul de păr, stopând căderea acestuia, reușește să netezească și să îl descurce ușor, îi redă strălucirea și mai ales previne despicarea vârfurilor, fiind în același timp și un bun tratament pentru mătreață.

Masca de păr cu ulei de ricin

Aplicarea uleiului de ricin se face pornind de la rădăcină, masând bine pielea scalpului cu vârfurile degetelor. Cu toate că are proprietăți bune pentru păr este indicat să nu aplicați o cantitate foarte mare de ulei fiind greu de îndepărtat la spălare. Lăsați să acționeze câteva minute pe păr, circa 20, după care este bine să spălați părul cu șampon pentru îndepărtarea acestuia.

Fie se va opta pentru aplicarea directă a uleiului de ricin pe păr, fie se va putea aplica o mască formată dintr-un gălbenuș de ou, amestecat cu puțină zeamă de lămâie, ulei de măsline și o linguriță de ulei de ricin. Se masează bine scalpul, apăsându-se la rădăcină, iar la final masca se va întinde și pe firul de păr. Este bine să acoperiți capul cu un prosop circa 30 de minute, după care se va aplica o cantitate mai mare de șampon, pentru îndepărtarea uleiului de ricin de pe păr. O astfel de mască este benefică mai ales pentru persoanele care se vopsesc des sau pentru cele care folosesc ondulatorul sau placa pentru îndreptare ori pentru cele ce ajung des la coafor, folosind fixativul.

Trucuri pentru un păr frumos

Dorința fiecărei femei este aceea de a avea un păr lung, bogat și frumos, cu ajutorul căruia să poată realiza coafura mult dorită. Chiar dacă masca cu ulei de ricin este foarte bună pentru păr, este indicat să aveți în vedere menținerea unui stil de viață cât mai sănătos, cu o alimentație echilibrată, bogată în multe fructe și legume, cereale, produse lactate. Proteinele influențează creșterea părului și de aceea este bine să aveți grijă ca zilnic să fie introduse în dieta voastră. Consumați multă apă, circa 2 litri în fiecare zi, acest lucru fiind important pentru sănătate, dar și pentru păr. De asemenea, în zilele caniculare, atunci când temperaturile sunt mari este indicat să creșteți aportul de lichide. Mișcarea, dar și somnul influențează dezvoltarea organismului, starea de sănătate și uneori chiar și creșterea părului. De aceea, este bine să aveți în vedere să dormiți minim 8 ore/zi. Evitați folosirea ondulatorului, a plăcilor pentru întinderea părului, vopsirea acestuia în exces și înlocuiți șampoanele și balsamurile cu produse naturale, cu mult mai multe proprietăți, contribuind la creșterea și refacerea firului de păr. Produsele chimice trebuiesc evitate, așa că mai înainte de a folosi un șampon sau un fixativ este bine să citiți cu atenție eticheta produsului și să vedeți ce conține. Cu siguranță, toate aceste lucruri vă vor fi de folos atunci când veți face alegerea unor produse de îngrijire pentru protejarea părului.

Foto: pixabay.com

 


MWISHO PE FACEBOOK

2 Responses to “De ce să faci o mască cu ulei de ricin pentru păr?”

Read below or add a comment...

  1. Iony says:

    Pentru stoparea caderii parului eu am inceput sa folosesc folixin. Sper sa ma ajute si sa reusesc sa mai opresc din caderea parului, pentru ca este extrem de enervant sa iti cada parul.

  2. Dan says:

    Sunt multe produse care pretind ca pot s astopeze caderea parului sau care spun ca pot s aregeneree parul, dar trebuie s afim atenti si la eventualele efecte adverse pe care le pot produce. De asta atunci cand cumparam trebuie sa ne interesam de eventualele efecte adverse sau daca produsul provoaca alergii sau daca interfereaza cu alte produse.

Ai ceva de adăugat?...

*