De ce să te programezi acum la un specialist în ortodonție

Domeniul stomatologiei care corectează problemele de aliniere ale maxilarelor și dinților se numește ortodonție. În prezent, se poate vorbi despre ortodonția avansată, care spre deosebire de ortodonția clasică, se concentrează pe tratamente mai confortabile, adesea mai rapide, dar și pe cea mai recentă tehnologie. Trăim într-o societate modernă și parcă întotdeauna căutăm să aducem îmbunățiri vieții de zi cu zi sau să actualizăm ceva, începând cu locuințele noastre, cu mașinile pe care le conducem și, desigur, cu noi înșine.

Iată că și tratamentele ortodontice au suferit tot felul de îmbunătățiri pentru a oferi rezultate de succes, într-un timp mai scurt. În primul rând, ortodonția avansată nu mai gravitează în jurul aparatului metalic tradițional. Opțiunile au avansat semnificativ și acum pacienții pot beneficia de opțiuni personalizate, eficiente și mai puțin vizibile. Aparatele dentare din prezent sunt realizate din materiale noi. De exemplu, aparatele dentare ceramice sunt concepute pentru a fi transparente sau pentru a se potrivi cu nuanța dinților pentru un aspect mai puțin vizibil. În al doilea rând, aparatele dentare nu mai reprezintă unica opțiune pentru obținerea unui zâmbet drept și sănătos. Aliniatorii, cum ar fi Invisalign ajută la îndreptarea dinților într-un mod care nu afectează alimentația sau rutina de igienă orală. Cu alte cuvinte, ortodonția avansată oferă pacienților un pachet complet de tratament.

La examinarea inițială, veți afla toate informațiile necesare despre opțiunile de tratament și despre costuri. De asemenea, puteți vedea exact cum va evolua tratamentul și care vor fi rezultatele finale, totul datorită tehnologiei avansate. Cele mai moderne cabinete de ortodonție folosesc tehnologia avansată pentru a oferi pacienților planuri de tratament personalizate, inclusiv scanare precisă, care asigură rezultate eficiente în cadrul planului unic de tratament. Acum, nu mai trebuie să suferiți disconfortul și jena specifice purtării aparatului din metal. În schimb, puteți obține un zâmbet drept și sănătos, cu minimum de disconfort, datorită tehnologiei moderne.

Specialiștii în ortodonție avansată se folosesc și de imagistica 3D pentru a obține imagini de înaltă rezoluție ale dinților și maxilarului. Este vorba, așadar, despre un proces rapid care oferă un tratament ortodontic mai precis. Imagistica 3D împreună cu software-ul aferent determină cursul de tratament cel mai precis și eficient pentru un zâmbet sănătos în cel mai scurt timp.

După cum puteți vedea, ortodonția avansată implică tehnologie de ultimă generație pentru a obține cel mai sănătos zâmbet într-o perioadă de timp mult mai scurtă. Pe de o parte, ortodonția vizează îndreptarea dinților pentru îndeplinirea funcției estetice, dar pe de altă parte, are grijă și de aspectele mai importante, cum ar fi mușcătura și starea generală de sănătate orală. De exemplu, dacă suferiți de malocluzie superioară sau inferioară sau de dinți suprapuși, pe viitor puteți să vă confruntați cu gingivită, cu carii dentare și cu alte tipuri de deteriorări dentare. Când dinții nu s-au dezvoltat corespunzător, cu atât este mai greu să se efectueze periajul. La rândul lor, pacienții care suferă de mușcături defectuoase pot avea probleme cu mestecatul și cu vorbitul.

Dacă înainte se putea obține un zâmbet mai drept și mai sănătos doar prin purtarea aparatului metalic, în prezent Invisalign promite să îndrepte zâmbetul și să îl însănătoșească în cea mai discretă manieră cu putință.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*