Cât de eficiente sunt tratamentele faciale pentru tenul acneic?

Tratamentele faciale sunt o modalitate foarte bună pentru a vă bucura de un ten curat, cu aspect tineresc și fără pete. Atunci când este realizat corect, un astfel de tratament facial poate curăța porii înfundați, poate să elimine uleiul în exces și, în general, oferă pielii hidratarea de care are nevoie, un aspect neted și luminos.

Multe persoane care suferă de acnee optează pentru tratamente faciale profesionale și unele studii estimează că peste 20% dintre persoanele cu acnee au încercat mai întâi un tratament facial înainte de a solicita ajutor din partea unui medic specialist. Deși tratamentele faciale pot părea promițătoare, înainte a de vă programa la salon sau de a încerca un astfel de răsfăț acasă, trebuie să știți unele aspecte.

Întâi de toate, trebuie să vă asigurați că într-adevărat suferiți de acnee. Există mai multe afecțiuni care provoacă coșuri și arată exact ca acneea, printre care rozaceea și dermatita periorală. Rosaceea înseamnă coșuri roșii, roșeață, piele sensibilă și uscată, drept urmare tratamentul facial va fi un pic mai complicat. Dermatita periorală înseamnă coșuri în jurul gurii, nasului și ochilor. Și în acest caz, tratamentul facial poate fi mai complicat, întrucât poate provoca iritații, roșeață și inflamarea pielii. Dacă suferiți de rozacee sau dermatită periorală, puteți ignora unele etape din tratamentul facial, astfel încât să îi oferiți pielii doar nutriția de care are nevoie.

Ce presupune un tratament facial?

Tratamentul facial trebuie să vă relaxeze, în timp ce tratează problemele cu care se confruntă tenul dumneavoastră. În funcție de estetician sau practician, unele etape din tratament pot fi executate într-o ordine diferită. Dacă suferiți de acnee, următoarele etape sunt tipice unui tratament facial:

Curățarea cu un produs delicat vă ajută tenul să fie curat și pregătit pentru restul tratamentului. De obicei, nu afectează în niciun fel acneea.

Exfolierea este etapa în care celulele moarte sunt îndepărtate de pe suprafața pielii și tot prin exfoliere se curăță porii. Poate fi o exfoliere realizată cu creme, geluri sau loțiuni, fizice sau chimice. De cele mai multe ori, dermatologii efectuează o exfoliere mai profundă a pielii, folosind produse chimice pentru a desfunda porii și pentru a îndepărta celulele moarte, ceea ce este foarte util în cazul persoanelor cu acnee. Dacă sunteți adepta tratamentelor faciale acasă, puteți opta pentru produse cosmetice Retinol Complex, în special pentru scrub exfoliant pentru față cu acid salicilic și apă termală, care curăță porii înfundați, elimină punctele negre și previne imperfecțiunile.

Aburul are mai multe scopuri în cadrul unui tratament facial. În primul rând, temperatura crescută și umiditatea pot înmuia pielea, inclusiv reziduurile care continuă să blocheze porii. Astfel, sebumul este mai ușor de eliminat. De asemenea, aburul ușurează extracția.

Extracția este o etapă utilă pentru persoanele cu acnee și foarte multe puncte negre. Totuși, etapa extracției poate fi evitată dacă suferiți de leziuni, pete roșii, coșuri umflate sau noduli profunzi. Această etapă trebuie efectuată cu mare grijă, deoarece extracția poate conduce la cicatrizări dacă este efectuată prea viguros. În general, extracțiile sunt efectuate doar pentru eliminarea punctelor negre. În cazul persoanelor cu ten închis la culoare, extracția prea dură poate duce la pete întunecate care se dezvoltă pe măsură ce locul de extracție se vindecă. Este vorba despre un proces cunoscut sub denumirea de hiperpigmentare post-inflamatorie.

Măștile faciale pot fi personalizate pentru pielea fiecărei persoane. Ingredientele din măști fie calmează pielea, fie reduc producția de ulei. Măștile pot fi formulate din ingrediente diferite, cum ar fi argilă, uleiuri esențiale, substanțe botanice, peptide și celuloză. Pentru tenul acneic sunt foarte eficiente măștile cu argilă, întrucât au proprietăți astringente. Gama de cosmetice Retinol Complex include mai multe tipuri de măști cu argilă potrivite fiecărui tip de ten. Ingredientele unei măști trebuie discutate cu un estetician sau dermatolog înainte de a fi utilizate în cadrul unui tratament facial profesional. 

Hidratarea pielii este, de obicei, etapa finală a unui tratament facial. De obicei, produsele hidratante cu textură mai lejeră, cum ar fi gelurile și serumurile, prezintă un risc mai scăzut de înfundare a porilor.

Concluzionând, tratamentele faciale pot fi distractive, relaxante și eficiente dacă suferiți de acnee. Totuși, acneea nu poate fi vindecată doar cu ajutorul unui astfel de tratament, dar poate fi util atunci când este efectuat cu atenție și când sunt respectate și alte terapii medicale.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*