Importanța uleiului de migdale din produsele cosmetice

Unul dintre cele mai frecvent eingrediente folosite în produsele cosmetice 100% naturale este uleiul de migdale, indiferent dacă acestea sunt destinate corpului, feței sau părului. De-a lungul timpului, uleiul de migdale a fost folosit de sine stătător, urmând ca mai apoi să fie introdus treptat în creme, tratamente și măști de înfrumusețare.

Ce conține uleiul de migdale?

Uleiul de migdale este foarte bogat în vitamina E, în vitamina A și în acizi grași monosaturați, precum și în potasiu, proteine și zinc. Vitamina E reprezintă un puternic antioxidant. Strestul cauzat de lipsa antioxidanților din compoziția pielii reprezintă una dintre principalele cauze pentru care colagenul din piele se deteriorează. Pe baza acestui motiv, foarte multe cosmetice 100% naturale destinate tenului matur conțin și ulei de migdale în compoziția lor. Colagenul este substanța care păstrează pielea suplă și fără riduri pentru o perioadă cât mai îndelungată. Mulțumită vitaminii E care se regăsește în uleiul de migdale, pielea poate rămâne sănătoasă, protejată de razele UV, fină, suplă și fără riduri. În ceea ce privește vitamina A, aceasta contribuie foarte mult la reducerea apariției acneei. Uleiul de migdale din omponența unui produs cosmetic natural poate pătrunde foarte ușor în piele, fiind excelent penru curățarea mizeriei și impurităților care blochează porii. Astfel, folosirea produselor pe bază de ulei de migdale pot diminua în timp apariția punctelor negre, congestionarea porilor și apariția coșurilor. În cazul în care ați regăsit uleiul de migdale pe lista ingredientelor unor cosmetice 100% naturale pentru tenul gras, nu trebuie să vă temeți – folosirea uleiurilor pe un ten uleios nu este greșită!  Uleiul de migdale este non-cometogenic, ceea ce înseamnă că nu încarcă porii, fiind ideal pentru persoanele cu tenul gras sau mixt.

Ce beneficii aduce uleiul de migdale?

Dacă este vorba despre uleiul de migdale pur, în stare naturală, acesta este un excelent produs pentru îndepărtarea machiajului întrucât va topi și cea mai mică urmă de fard de pe față. De asemenea, poate fi folosit ca mască pentru păr, dacă este lăsat să acționeze pentru un timp îndelungat. Unghiile beneficiază și ele de ajutorul uleiului de migdale, dacă este folosit ca atare, în special datorită surplusului de zinc din compoziția sa, substanță ce ajută la fortificarea unghiilor. Totuși, beneficiile sale sunt mult mai ample, mai ales dacă este vorba despre introducerea uleiului de migdale în produse cosmetice 100% naturale destinate îngrijirii oricărui tip de ten, de la uscat, la gras. Aceste produse nu vor produce coșuri sau iritații, deși vor avea un miros specific migdalelor (ex.: parfumul din produsele cosmetice poate avea proprietăți iritante) și nici nu vor fi la fel de grase precum alte produse cosmetice ce au alte uleiuri la bază în componența lor (ex.: uleiul de măsline se absoarbe mult mai greu). Uleiul de migdale din cosmeticele de față are rolul de a lupta împotriva apariției ridurilor sau de a ajuta la estomparea celor deja existente, fiind un aliat de nădejde și în cazul vergeturilor, dacă este folosit în cosmetice naturale pentru corp. Pe timpul verii, folosirea unei creme de față pe bază de ulei de migdale poate fi benefică pentru ten, mai ales după expunerea la soare, când pielea este agresată și uscată – hidratarea naturală a pielii este refăcută și se calmează și posibilele arsuri solare.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*